Onze predikant

Graag stel ik me even aan jullie voor. Ik ben Gerke van Hiele, predikant van de doopsgezinde gemeenten van Giethoorn en Steenwijk. Mijn vrouw Corien en ik wonen vanaf najaar 2018 in de pastorie. We wonen midden in het oude dorp op een kruispunt van vaarroutes in Giethoorn. We hebben twee volwassen dochters die in het Westen wonen. Eerder werkte ik in NW Veluwe, Bussum en Wageningen. Jarenlang gaf ik les op de Doperse cursus in Elspeet.

 Ik heb er plezier in om vorm te geven aan diensten en beweeg me bij voorkeur tussen traditie en vernieuwing. Ik wil iets doorgeven van de rijkdom van de Bijbelse boodschap zó dat het mensen raakt en helpt hun leven te leven. De gemeente is voor mij vooral een plek van inspiratie en ontmoeting.

Schrijven vind ik leuk, liefst korte stukjes zoals bijvoorbeeld mijn bedragen aan De Kop, de krant voor Steenwijkerland en niet te vergeten het boekje over mijn verre voorganger ds. Harmannus Schuurmans. Ik  houd van lokale geschiedenis en van verhalen van mensen. De dingen hebben hun eigen verhaal en hun geheim, is mijn ervaring.

De laatste jaren heb ik met de  Projectgroep  Open kerk gewerkt aan de totstandkoming van het Visitor Centre van de kerk in Giethoorn met een professionele vaste expositie over de doopsgezinden en over godsdienstvrijheid in het veen.

De komende jaren hoop ik het iets rustiger aan te kunnen en mogen doen en is de woensdag mijn vaste vrije dag door de week. Bereikbaar ben ik via mail en telefoon.

Binnenpad 48

8355 BS Giethoorn
Tel 0521 344044

e-mail: Gerke van Hiele, gerke.vanhiele@outlook.com

G.J.J. (Gerke) van Hiele